DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İkramiyeye zam yapmayan iktidara emeklilerden tepki: Yazıklar olsun! Açız aç…

İkramiyeye zam yapmayan iktidara emeklilerden tepki: Yazıklar olsun! Açız aç…
19.04.2022
404
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artışın gündemde olmadığını söyledi. Asgari ücretin altında maaş alan emekliler hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek, “1100 lira sadaka gibi. Alıp başlarına çalsınlar. Yazıklar olsun onlara. Saray’a binlerce lira para harcanıyor ama emeklilere gelince ‘para yok’ diyorlar. Emekli sürünüyor. Aç, aç” dedi.

Kemal Malkoçoğlu: Yazıklar olsun onlara. Saray’a binlerce lira para harcanıyor ama emeklilere gelince ‘para yok’ diyorlar. Asgari ücrete zam yapıldığına göre ikramiyeye de zam yapılmalıydı. 13 milyon emekli var. Açlıkla, sefaletle boğuşuyoruz. Millet artık patatesi, soğanı taneyle alıyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın Saray’ı binlerce kişiyi doyuruyor.

Feyruz Erdoğdu: Zam yapmaz bunlar, yalan söylüyor hepsi. Aslında o bile az ama en az 2 bin lira olmalıydı. (Neden artmadı sizce?) Baştakilerin alavere dalaveresinden…

“ALIP BAŞLARINA ÇALSINLAR”

Necmettin Dönmez: 2018’de bu kanun çıktı, beş sene oldu, en az 2 bin 500, 3 bin lira olması lazım. 1100 lira sadaka gibi. Alıp başlarına çalsınlar. Ben mesela almayacağım, geri göndereceğim. Nereye isterlerse harcasınlar. Bunlar bütçeden parayı başka yere harcıyorlar. Kendi çevrelerini zengin ediyorlar, vatandaşa bir şey kalmıyor.

Hasan Öztürk: Emekliler yürüyüşe çıktılar, zam yapılması için. Ev kiraları 3 bin lira oldu… Her şey pahalı. İkramiye bin 500 lira da olsa az gelir.

Yakup Öz: Artmalıydı. Hayat şartlarına baksana… (Neden zam yapılmadı sizce?) Kendi bilecekleri iş…

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Diyecek hiçbir şey yok… (İktidardan) Hiçbir şey beklemiyorum. Beklenti diye bir şey kalmadı, uykuları da kaybettik. Yarınlar flu, ne olacağını bilmiyoruz. Kendimizden vazgeçtik, çocuklarımız için kaygılıyız.

Sözcü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.