DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kayyum Kapatmıştı: Yeniden Açılacak

Kayyum Kapatmıştı: Yeniden Açılacak
05.03.2020
1.235
A+
A-

Eşbaşkanlık sisteminin kadınların varlığı olduğuna dikkati çeken Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, kayyımın kapattığı SELİS Kadın Araştırmaları Merkezi’ni 8 Mart’tan önce açacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019’daki yerel seçimde kazandığı belediyelerden 38’ine kayyım atandı. Kayyımlarla birlikte belediyedeki eşbaşkanlık uygulamalarına da son verildi. Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, kadınların eşbaşkanlık sistemi ile kendini var ettiğine dikkat çekti.

EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ

Batman’a 2016 yılında atanan kayyımı hatırlatan Korkmaz, sadece Batman’da değil tüm belediyelerde kayyımların ilk önce kadınlara yöneldiğine dikkat çekti. Eşbaşkanlık sisteminin kayyımlar eli ile sonlandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Korkmaz, “Kadınlar eşbaşkanlık sisteminde kendini var ediyor. Kendi iradelerini bir kentin yönetiminde bulabiliyor. Eşbaşkanlık sistemi bu anlamıyla bizim mor çizgimizdir” diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMI

Çalışma yaşamında eşit işe eşit ücretlendirme ve kadın kotasının halen uygulanmadığına dikkat çeken Korkmaz, “Belediye bünyemizde yaklaşık 2 bin 200 çalışan bulunmaktadır. Bugün çalışanların sadece 225’i kadındır. Bunun nedeni de kayyım döneminde kadınların işten çıkarılmasıdır. Bugün yeni işçi alımlarında ise eşitlikçi davranmaya çalışarak yüzde 50 kadın kotasını uygulamaya ve kadın istihdamını belediyemizde arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

SELİS HİZMETE GİRECEK

Kapatılan kadın kurumlarına ilişkin bilgi veren Korkmaz, kadın araştırmaları yapan ve kadınlara birçok konuda hizmet veren SELİS Kadın Araştırmaları Merkezi’nin yeniden açılacağını söyledi. 8 Mart öncesi açışını yapacakları merkezin tüm kadınlara hizmet vereceğini dile getiren Korkmaz, belediye bünyesinde oluşturdukları kadın politikaları müdürlüğü ile kadınların yönetimde aktif olduğu bir belediyecilik anlayışını geliştirmeyi hedeflediklerini aktardı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Korkmaz, “Eşbaşkanlık sistemini ve tüm haklarımızı savunmak için 8 Mart’ta alanlarda olmalıyız” mesajını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.