DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Yerine İndiriliyor

Yeni Yerine İndiriliyor
08.08.2018
324
A+
A-

Ilısu Barajı ile sulara gömülecek olan Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı, taşınmasının ardından yerine indirme işlemleri başladı.

HES projesi kapsamında Ilısu Baraj göleti altında kalacak 12 bin yıllık geçmişi olan Hasankeyf’in en önemli tarihi eserlerinden olan Zeynel Bey Türbesi’nin ardından Artuklu Hamamı da özel sistemle Yeni Kültürel Park Alanı’na taşındı.

artuklu1 - Yeni Yerine İndiriliyor

Taşıma işlemi başarıyla gerçekleştirilen Artuklu Hamamı’nın yeni yerine indirme işlemleri başladı.

Taşıma işlemleri 37 milyon liraya mal olan bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, krikolardan indirme çalışmaları yarına kadar devam edeceği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere; 12 Mayıs 2017 tarihinde Yeni Kültürel Park Alanı’na taşınan Zeynel Bey Türbesi’nin ardından 6 Ağustos Pazartesi günü ise Artuklu Hamamı taşındı.

artuklu - Yeni Yerine İndiriliyor

Artuklu Hamamı taşıma töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu iki tarihi eserin ardından İmam Abdullah Zaviyesinin Kurban Bayramından sonra taşınacağını ifade etmişti.

Diğer taşınacak eserlerle ilgili de konuşan Pakdemirli, Er-Rızık Camii, Kızlar (Eyyubi) Camii, Koç Camii ve Süleyman Han Camii’nin taşınacağını, Yamaç Külliyesi ve Orta Kapı’nın da yerinde muhafaza edileceklerini belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.