DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Kim Kazanırsa Kazansın Şehrimize Hizmet Yapsın”

“Kim Kazanırsa Kazansın Şehrimize Hizmet Yapsın”
31.03.2019
357
A+
A-

Batman’da 354 bin seçmenin oy kullanacağı Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başladı. Seçmenler, seçilecek kişilerin şehirlerine hizmet etmesini bekliyor.

Türkiye geneli 57 milyon seçmenin sandık başına gideceği Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi Batman’da saat 07.00 itibariyle başladı.

5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için halk, sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti.

354 bin 124 seçmenin kayıtlı bulunduğu Batman’da ise seçmenler bin 274 sandıkta oylarını kullanacaklar. Ayrıca 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde hayata geçirilen yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması bu seçimde de uygulanacak.

Yağmura rağmen seçimlere ilginin yoğun olduğu gözlemlenen Batman’da, şehrin genelinde polis tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

KY 1024x682 - "Kim Kazanırsa Kazansın Şehrimize Hizmet Yapsın"

Sandıkların kurulmasıyla birlikte oylarını kullanan Batmanlı seçmenler, seçimlerin ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Sabahın erken saatinde oyunu kullandığını belirten Latif Şahin, “Sabah erken geldim, vatandaşlık görevimi yerine getirerek oyumu kullandım. Bu seçimin ülkemiz için, halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu seçimi kim kazanırsa kazansın şehrimize hizmet yapmasını, halkımıza yararlı bir başkan olmasını istiyorum.” dedi.

Batmanlılar olarak tek isteklerinin hizmet olduğunu vurgulayan Zeki Kayık, “Oyumu kullanmaya geldim. Bugünkü seçimin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu seçimin kazananı halk olacaktır. Kazanacak olan başkanın memleketimize ve halkımıza eşit bir şekilde hizmet etmesini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Ramazan Soylu, her seçimde vatandaşlık görevini yerine getirdiğini aktararak, “Oyumu kullandım, hangisi hayırlıysa Allah onu başa getirsin.” ifadelerini kullandı.

Seçilecek belediye başkanından Batman’a hizmet etmesini istediklerini belirten Abdülhadi Güneştekin, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İlk olarak başta memleketimize huzur ve barışın gelmesini istiyoruz. Seçilecek belediye başkanından buranın halkına hizmet etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Kemal Ucan ise şunları söyledi: “Tek isteğimiz bu seçimin hayırlı ve olaysız geçmesidir. Kim kazanırsa çalışmalıdır. Eğer ki halk için çalışırsa belediye başkanı Allah ondan razı olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.