DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kozluk’a “Otizm Sınıfı” Kazandırıldı

Kozluk’a “Otizm Sınıfı” Kazandırıldı
03.04.2019
351
A+
A-

“Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle Batman’ın Kozluk ilçesinde ilk defa “Otizm Sınıfı” açıldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde eğitim yönetmeliğine uygun hazırlanan tam teşekküllü “Otizm Sınıfı”nın açılışı gerçekleştirildi. “Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle Selahaddin Eyyubi İlkokulunda açılan sınıf, hem Batman hem de Türkiye’de model olabilecek bir sınıf niteliği taşıyor.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İlçe Kaymakamı Osman Bilici, Otizm Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra aynı okulda “Z- Kütüphane”nin açılışı yapıldı. Okul öğretmenleriyle bir araya gelen Kurtaran ve Bilici, ekip olarak hareket etmenin önemine vurgu yaptılar.

Daha sonra Kurtaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Otizm Sınıfı benzeri bir sınıfın Tepecik YBO’ya kazandırılması için okulu ziyaret ettiler. Burada birtakım incelemelerde bulunan Kurtaran, sınıfları ve görsel sanatlar atölyesini gezip öğrencilerle hasbihâl ettikten sonra okul öğretmenleriyle bir araya geldi. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nin kazanımlarına değinen Kurtaran, “Öğretmenlerimizin fedakâr çalışmalarını takdir ediyorum. 2023 Eğitim Vizyonu ile öğrencilerimize yönelik bilginin görgüyle; yeteneklerin uygulamalarla birleştiği daha faydalı işlere imza atacaklarına inanıyorum.” dedi.

Kurtaran, öğretmenlere kitap hediye ettikten sonra okul pansiyonunu da ziyaret edip Kozluk’tan ayrıldı.

Açılışa; Kurtaran ve Bilici’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Şube Müdürleri Bilgiye Pala ve Kemal Altuner, Kozluk İlçe MEM Özel Büro Koordinatörü Mehmet Resul Kara, Otizm Sınıfı’nın planını yapan Mühendis Şeyda Ekinci katıldı.

Otizm nedir?

Otizm, çocukluk çağında, 1,5 – 3 yaş aralığında ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden bir nörogelişimsel bozukluktur.

Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, gecikmeli konuşma, parmak ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor.

Otizmi olan bireyler çok zeki olabildikleri gibi, normal zekâya da sahip olabilir ya da öğrenme güçlüğü çekebilirler. Otizmin nedenleri tam olarak bilinmemekle beraber, araştırmalar genetik faktörlerin etkili olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.