DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MHRS’ye tepki gösteren halk yetkililere seslendi

MHRS’ye tepki gösteren halk yetkililere seslendi
23.03.2021
459
A+
A-

Türkiye’de hastanelerde yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için 2011 yılında hayata geçirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (182 MHRS), hastanelerdeki doktor eksikliğinden dolayı büyük mağduriyetlere neden oluyor.

Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Batman’da da Covid-19 vakalarında yaşanan artış poliklinik hizmetlerinin aksamasına sebep oldu. Devlet hastanelerinde Covid-19 hastaları dışında neredeyse hasta bakılmazken, halk adeta özel hastanelerin inisiyatifine terk edildi.

Covid-19 vakalarının azalmasıyla uzun zamanın ardından devlet hastanelerinde bir kez daha poliklinik hizmetleri verilmeye başlanırken halk, bu kez de doktor eksikliğinden dolayı MHRS’ye takıldı.

Muayene için 182 MHRS üzerinden randevu talep ettiklerini ancak kimi zaman haftalarca sıra bulamadıklarını kimi zaman ise randevularının oluşturulmadığını belirten halk, bunun ciddi anlamda mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekti.

Randevu sistemine ulaştıkları zaman bile kendilerine ya doktorun olmadığını ya da en yakın 15 gün sonraya randevu verildiğini söyleyen halk, kamu hastanelerinde sıra bulamadıklarından dolayı özel hastanelere mecbur bırakıldıklarını kaydetti.

Gitmek zorunda kaldıkları özel hastanelerin ise kendilerinden fahiş oranda para aldıklarını belirten halk, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istedi. Halk, hastanelerdeki eksik branşların tamamlanması ve doktor sayısının da bir an önce artırılması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.