DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Önlem almalarını istiyoruz”

“Önlem almalarını istiyoruz”
16.04.2021
481
A+
A-

Batman’da semt pazarlarında yaşanan hırsızlık olayları esnafın tepkisine neden oluyor. Hırsızlık vakalarında yaşanan artışın kendilerini endişelendirdiğini belirten pazarcı esnafı, yetkililerden hırsızlık olaylarının önünün alınmasını istedi.

Batman’da haftanın belirli günlerinde farklı mahallelerde kurulan semt pazarlarında son günlerde yan kesicilik yöntemiyle sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Esnaf, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı şikayetçi.

Hırsızların mekânı haline gelen semt pazarlarında hem esnaf hem de alışveriş yapan halk büyük endişe duyuyor.

Pazara gelen halkın hırsızlar tarafından para ve cep telefonlarının çalındığını belirten esnaf, bu durumun son zamanlarda arttığını ve büyük bir mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Yaptıkları şikayetlere rağmen hırsızlık olaylarının bir türlü önüne geçilemediğini ifade eden esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak semt pazarlarında polislerin görevlendirilmesini istedi.

“Önlem almalarını istiyoruz”

Her gün hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten semt pazarcısı esnafı Erhan Evit, “Semt pazarında peynir tezgâhım var. Pazarda her gün hırsızlık olayları oluyor. Hırsızlık yapan kişiler genelde çingene olan bayanlardan olduğunu görüyoruz. İnsanların cep telefonu ve cüzdanlarını çalıyorlar. Daha önce diğer pazar yerlerine güvenlik personeli geliyordu ama o zaman bile yetersiz kalıyorlardı. Hırsızlık yapan kişiler genelde grup halinde dolaşıyorlar. Geçenlerde Petrolkent Mahallesi semt pazarında bir kızın cep telefonu çalınmıştı ve kızın çok mağdur olduğunu gördüm. En az 3 sivil polisin pazarda dolaşması gerekiyor. Bu konu hakkında yetkililerden önlem almalarını istiyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.