DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Skandal: Batman’ın Tek Mesire Alanı Ücretli Oldu!

Skandal: Batman’ın Tek Mesire Alanı Ücretli Oldu!
10.06.2020
6.485
A+
A-

​Batman İl Özel İdaresinin, kente kazandırdığı Kıra Dağı Mesire Alanı’nda (KIRAMES) halka daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla araç giriş ücreti olarak 10 TL alınacağı belirtildi.

Batman İl Özel İdaresince ilin öncelikli ihtiyacı olarak görüldüğü, etap etap geliştirilerek planlanan Kıra Dağı Mesire Alanı (KIRAMES), yaz sezonuna hazır hale getirildi.

İlk etapta 200 dönüm alan üzerinde kurulan Kıra Dağı Mesire Alanı, lavanta bahçeleri, çocuk oyun alanları, amfitiyatro, kameriyeler, piknik masaları, barbeküler, çeşmeler, spor kompleksleri, hamak, mescit, lavabo ve araç parkları gibi birçok sosyal alandan oluşmaktadır.

Ayrıca, kentin ilk mesire alanı damla sulama sistemi ile de ağaçlandırılmıştır.

İl Özel İdaresi bünyesindeki alan için bu yıl giriş ücreti de belirlendi.

Mesire alanın halka daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla 3 Haziran 2020 tarihi itibariyle araçla giriş yapan vatandaşlardan 10 TL ücret alınmaya başlanacağı belirtildi.

“Yeni mesire alanları tahsis ve planlaması için ivme kazandırmıştır”

İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Mevsim koşullarının iyi olduğu günlerde anlık 2 bine aşkın vatandaşımızı misafir eden KIRAMES’in gördüğü teveccüh ve dualar bizlere yeni mesire alanları tahsis ve planlaması için ivme kazandırmıştır. Herkesin takdir edeceği üzere bu alanların oluşturulması kadar temizliği, bakımı ve güvenliği büyük önem arz etmektedir. İdaremizin ve vatandaşlarımızın hassasiyeti ile bilinci elzemdir ve beraber bu kültürü geliştireceğiz.” denildi.

“3 Haziran 2020 tarihi itibariyle araçla giriş ücreti 10 TL olacak”

Açıklamada, “Aktif olarak kullanılan tüm alanlardaki otların biçilmesi, ağaç ve çimlere ait sulama sistemleri, ilaçlama, mescit ve lavabo temizliği, ilave ağaçlandırma çalışmaları, elektrik ve mekanik arızaların giderilmesi, yabani ot temizliği gibi diğer birçok çalışmayla halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla 3 Haziran 2020 tarihi itibariyle araçla giriş yapan vatandaşlarımızdan 10 TL ücret alınmaya başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama devamında, “İdaremizce işletilen mesire alanında talep edilen giriş ücreti gelir getirici olarak değil, alanın ihtiyaçlarında kullanılacak olup kurulan plaka tanıma ve kayıt sistemi aracılığıyla araç plakası yazılı makbuz ile girişte tahsil edilmektedir. İdaremiz, KIRAMES’te inşa ettiği tüm sosyal alanların yanı sıra görevli özel güvenlik ve temizlik personeli, ses sistemi ve güvenlik kameralarıyla da halkımıza güvenli ve temiz bir hizmet alanı oluşturmanın, korumanın ve geliştirmenin gayreti içerisinde olmaya devam edecektir.” diye ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.