DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’a Yeni Orman

Batman’a Yeni Orman
22.03.2019
1.170
A+
A-

Orman haftası etkinlikleri kapsamında Batman’da gerçekleştirilen “Adalet Ormanı” fidan dikim töreni yapıldı.

Orman haftası etkinlikleri kapsamında Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Batman Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliği ile Batman’da Üniversite Kampüs alanında hükümlüler tarafından Adalet Ormanı oluşturulması için fidan dikim töreni yapıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce başlatılan çalışma sonucunda, Batman Üniversitesi’nin Adalet Ormanı oluşturulması için tahsisini yaptığı yaklaşık 83 dönümlük bir arazide, kamu hizmeti hükümlülerinden oluşturulan 45 kişilik ekip ile ağaçlandırma çalışmasına başlandı.

Batman Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliği ile başlatılan çalışma çerçevesinde Adalet Ormanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, denetimli serbestlikten sorumlu Batman Cumhuriyet Savcısı İbrahim Aydın, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk Erginöz, Batman Denetimli Serbestlik Müdürü Nedim Kılıç, Batman Üniversitesi Daire Başkanları ile hükümlüler katıldı.

Denetimli Serbestlik kamu hizmeti yükümlüleri ile birlikte fidan dikiminin gerçekleştirildiği etkinliğe Batman Üniversitesinden bir grup öğrenci de katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Denetimli serbestlik kapsamı kanunlarca belirlenen, şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen ceza ve tedbirlerin uygulandığı; şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, iyileştirilmesi ve tekrar topluma kazandırılması için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı bir ceza ve infaz sistemi olarak tanımlanıyor. 2005 yılında ceza infaz sistemimiz içerisinde yerini almış olan denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında yürütülen infaz çalışmalarının toplum nezdinde daha yakından tanınması amacıyla, Türkiye genelinde Orman Haftası süresince tüm denetimli serbestlik müdürlüklerinde ve açık ceza infaz kurumlarında, Orman Bölge Müdürlükleri ile işbirliği yapılarak ‘Adalet Ormanı’ oluşturma çalışmalarına başlandı.” denildi.

Etkinlik kapsamında ilk aşamada Orman Haftası boyunca toplam 600 çam fidanının toprakla buluşturulmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, sonraki süreçte de ekiplerin ağaçlandırma çalışmasına devam edecekleri ifade edildi.

Çalışmanın tahsis edilen 83 dönümlük arazinin tamamı ağaçlandırılana kadar ekim dönemlerinde devam edeceği belirtilen açıklamada, diğer dönemlerde de sürekli üniversite kampüs alanında görevlendirilen hükümlü kamu hizmeti grubu ile bakım çalışması yapılmaya devam edileceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.