DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Toplumun Her Tarafına Sirayet Etmiş Durumda”

“Toplumun Her Tarafına Sirayet Etmiş Durumda”
09.01.2019
420
A+
A-

Uyuşturucu tehlikesinin toplumun her tarafına sirayet ettiğine dikkat çeken Batman Valisi Hulusi Şahin, uyuşturucu ile mücadele konusunda topyekûn hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Batman’da Vali Hulusi Şahin başkanlığında valilik toplantı salonunda merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, uyuşturucu tehlikesinin toplumun her tarafına sirayet ettiğine dikkat çekerek, uyuşturucu ile mücadele konusunda topyekûn hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü İbrahim Ulutaş ve Yeşilay Batman Şube Başkanı Şehmus Yılmaz, uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalara ilişkin birer sunum yaptılar.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Uyuma” projesine değinen Şahin, uyuşturucu ile mücadelede vatandaşların etkin bir şekilde desteklerini almak ve farkındalık oluşturmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini dile getirerek, vatandaşların sokakta gördüğü veya karşılaştığı uyuşturucu ticaretini bu uygulamayı kullanarak güvenlik birimlerine bilgi verebileceklerini ifade etti.

“Çok büyük bir bela ile karşı karşıyayız”

Konuşmasında İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının uyuşturucu ile mücadelede seferberlik yılı ilan edildiğini belirten Şahin, “Uyuşturucu ile mücadele konusunda topyekûn hareket etmemiz gerektiğinin altını özelikle çiziyoruz. Bu, sadece güvenlik güçlerinin mücadelesiyle başarılacak bir konu değildir. Hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Toplumun tüm kesimleri ve her bir ferdinin bu illeti yok etmek için çaba göstermesi gerekiyor. Bu tehlike toplumun her tarafına sirayet etmiş durumda. Çok büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Geleceğimiz ve istikbalimiz olan gençlerimizi zehirleyen bir bela. Muhtarlarımız, mahallelerin yöneticileridir. Önce sizlere ulaşıyoruz ki, sizler de kendi mahalle ve köyünüzde hem vatandaşlarımızı hem de gençlerimizi bu hususta bilgilendirin.” diye konuştu.

İlde uyuşturucu ile mücadelede yürütmüş oldukları çalışmalara değinen Yeşilay Batman Şubesi Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman’da Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) kazandırılması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantı, uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan sunumlarla sona erdi.

Toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.