DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmet Şimşek İstifa mı Etti?

Mehmet Şimşek İstifa mı Etti?
05.04.2018
599
A+
A-

Batman’ın kabinedeki yüzü Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna açık olarak yaptığı ilk değerlendirmelerin ardından, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını Başbakan’a ilettiği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

Yıldırım’ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Cumhurbaşkanı’na da iletildiği öne sürüldü. Şimşek’in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi.

MYK’da yapılan bu değerlendirmelerin ardından ilgili bakanlara, faizlerin aşağı çekilmesiyle ilgili çalışma yapmaları talimatı verildiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi. Kalın, “Zaman zaman ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılıkları olduğu yönünde spekülasyonlar çıktığı oluyor. Bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etmek istiyorum” dedi. İbrahim Kalın, kabine revizyonu iddiasına ilişkin bir soru üzerine de “Şu an öyle bir gündem yok” dedi. Kalın, Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine “Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok bununla ilgili” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.