DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DİKKAT! Batman’da 113 Sandıkta Oy Kullanılamayacak!

DİKKAT! Batman’da 113 Sandıkta Oy Kullanılamayacak!
28.05.2018
499
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) güvenlik gerekçesiyle taşınacak sandıkların seçmen sayısını açıkladı. Taşınmasına karar verilen sandıkların seçmen sayısı 144 bin. Bu sayı toplam seçmen sayısı içinde küçük bir rakam gibi gözükse de bir çok kentin seçmen sayısından fazla. Yani 144 bin seçmenle bir çok ilde birden fazla milletvekili çıkarılabiliyor.

Batman’da toplam 113 köy/mahalle/mezrada kurulacak 125 sandığın 39 yerleşim yerine taşınması/birleştirilmesi planlanıyor. Bu 125 köyün 111’inde 1 Kasım 2015 seçimlerinde sandık kuruldu. Batman’da sandık birleştirme/taşıma uygulamasından etkilenecek toplam seçmen sayısı 27 bin 245.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.