DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Törenle Açıldı

Törenle Açıldı
12.03.2019
870
A+
A-

3. Etap Vizyon Proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda kaide üzerine kurulan Atatürk heykelinin açılışı, resmi törenle gerçekleşti. Törene heykeli yapan ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur da katıldı

Açılış törenine Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutan Vekili, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, bazı STK temsilcileri, iş adamları, muhtarlar, polis, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

hy2 1 - Törenle Açıldı

hy - Törenle Açıldı

Atatürk heykelinin taşıdığı estetik ve sanatsal değeri nedeniyle Batman’a da bir zenginlik katacağını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, törende yaptığı konuşmada: “ Alt ve üst yapısıyla Cumhuriyet Meydanı’na, Batmanımıza ve büyük önderimize olan bağlılığımızı, saygımızı simgeleyecek bir heykele de ihtiyaç olduğunu düşündük. Meslek hayatında önemli eserler vermiş bir sanatçımız olan Metin Yurdanur hocamızın emeğiyle ortaya çıkan bu anıt hiç şüphe yok ki, Atamıza bağlılığımızın sembolüdür. Her an hatırladığımızı göstermenin bir yoludur. Şehrimizin kentsel dokusuna da önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Törende konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin ise Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün anıtını açmak üzere bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle devam etti: “ Bu anıtı hayata geçiren Başkan Vekilimize ve Belediyemize teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Batman modern bir şehirdir. Modern Batman ise cumhuriyetin eseridir. Çok doğru bir çalışma olmuş. Mesele heykel yapmak değil. Mesele vefakar olmak, nankör olmamak. Açacağımız bu çok kıymetli eseri cumhuriyetin vefakar evlatlarına emanet ediyoruz.”

Vali Hulusi Şahin ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un konuşmalarının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt heykeli törenle açıldı. Bando eşliğinde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından vatandaşlar anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Devlet Sanatçısı Ünlü Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan ve 2.60 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli Cumhuriyet Meydanı’nda yerini aldı. Atatürk heykelinin, barışı, bilimi, milli birlik ve beraberliği sembolize ettiği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.