DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Talep Artıyor

Batman’da Talep Artıyor
01.08.2021
535
A+
A-

Altın fiyatlarındaki yükseliş, düğün yapmak isteyen aileleri büyük sıkıntıya sokuyor. Düğün masrafları altında ezilen maddi durumu düşük aileler, çareyi altın kiralamada buluyor.

Batman’daki kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kiralık altına talebin her geçen gün arttığına dikkat çekiyor.

Maddi durumu düşük kişilere belirli bir ücret karşılığında altın kiraladıklarını belirten kuyumcular, düğün günü altınlarını takan çiftlerin düğünden sonra altınları kendilerine teslim ettiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda çoğu düğün sahiplerinin 200 veya 300 gram altın aldıklarını belirten kuyumcu esnafı, salgın sürecinde ekonomik sıkıntılar çeken halkın altın almaktan çok ellerindeki altınları bozdurmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Kiralık altına talep her geçen gün artıyor
“Düğün yapanların çoğu kiralık altına yöneldi”

Halkın emanet altına yöneldiğini dile getiren kuyumcu Muhsin Bağlamış, “Şu anda altın alışımız satışlarımızdan daha çok oluyor. Eskiden bir düğün için bizden 200 veya 300 gram altın alırlardı. Şu anda ise gelen müşterilerimizin çoğu bir kaç yüzüğün dışında altınını ya kiralıyor ya da emanet alıyor. Parasını peşin veren müşterilerimiz ise 150 gram yerine 50-60 gram alabiliyor. Piyasada istikrar olmadığı için altın sürekli yükselişte. Birkaç ayda altın biraz inse bile yine yükselmeye meyillidir. Altın her zaman uzun vadede yatırım için iyi ama kısa vade için önermiyorum.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.