DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEVA’dan Hasankeyf Çıkarması

DEVA’dan Hasankeyf Çıkarması
13.01.2021
907
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve Hasankeyf ilçe Başkanı M. Emin Bulut, antik kentte vatandaşlarla bir araya geldi ve esnaf ziyaretinde bulundu.

Yeni Hasankeyf yerleşkesinde bulunan çarşı esnafının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bölgemizin hatta dünyanın en önemli duraklarından biri olan Hasankeyf ilçemizdeki sorunları yerinde tespit etmek ve vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak yol haritamızı şekillendirmek amacıyla ilçemize geldik. Hasankeyf’te gördüğümüz manzara ile ülkemizin 4 bir yanındaki manzara arasında neredeyse hiçbir fark yok. İşsizlik had safhada, insanlar büyük bir karamsarlık içerisinde. Covid nedeniyle esnaf zaten kirasını ödeyecek durumda değil. İlçeye yeni yapılan 800 konut ise hiçbir ihtiyacı tam olarak karşılamıyor. Büyük altyapı sorunları halen devam ediyor. Eski yerleşkede bulunan ve Hasankeyf’in gerçek sahiplerinden olan 550 vatandaş ise büyük oranda mağdur edildi ve hiçbir şekilde sorunları ile ilgilenilmiyor. Turizm başta olmak üzere, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan çok büyük bir potansiyel içeren güzide ilçemizin sorunlarının çözümüne yönelik geniş bir rapor hazırlayacağız ve bu raporu tüm paydaşlar ile paylaşacağız. Hedefimiz Hasankeyf’in yeniden medeniyetin beşiği olması ve bu topraklarda yaşayan her vatandaşın geleceğe umutla bakmasıdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.