DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Vatandaşa Elektrik Zulmü”

“Vatandaşa Elektrik Zulmü”
21.02.2021
980
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, kurumların haksız uygulamalarının savunulmasını, vatandaşa yönelik tutumunu ve elektrik kullanım bedellerinin yüksekliğini eleştirdi.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Temel tüketim ürünleri arasında ilk sıralarda yer alan elektriğin, vatandaşın gider kalemleri arasındaki payı hızla yükseliyor. Son 3 yıl içinde elektrik fiyatlarına yüzde 80’e yakın zam gelmiş olmasının hiçbir açıklaması olamaz. Pandemi ile birlikte yoksulluğun zirve yaptığı bir dönemde dahi sürekli olarak elektrik fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşların yaşam koşullarına vurulan bir darbedir. Elektriğin yüksek kâr marjıyla satılmasına hiçbir devlet göz yummamalıdır. Bu durum sosyal hukuk devleti anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.” dedi.

“PROPAGANDA ARACINA GİDEN KAYNAK DURDURULMALI”

Elektrik faturalarındaki TRT payını eleştiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Geceli gündüzlü bir siyasi partinin propagandasını yapan ve halkın en az yüzde 60, 70’ini yok sayarak yayınlar yapan TRT’nin de elektrik faturalarından aldığı payın derhal kaldırılması gerekiyor. 1985 yılından itibaren tüm vatandaşların cebinden eşit bir şekilde pay alan bir kurumun, tarafsızlık ilkesini kaybetmiş olması, bu payın da artık sorgulanabilir olmasını ortaya çıkarıyor. TRT ya kuruluş ilkelerine geri dönmeli ya da sesini dahi duymak istemediği vatandaşlardan pay almayı bırakmalıdır.
Bunun yanında oldukça yüksek olan faturalara kayıp-kaçak bedelinin eklenmesi, haksız bir uygulamadır ve vatandaşların fazla fatura ödemesine neden olmaktadır. Elektrik faturasını ödeyen vatandaşlara, elektriği kaçak kullananların kullanım bedelini ödetmek; hakka, hukuka ve hakkaniyete aykırıdır. Bir alacak ancak onun borçlusuna karşı ileri sürülebilir. Bu bir hukuk kuralıdır. Borçlar hukukuna egemen olan borçların nisbiliği ilkesine aykırı olan bu düzenlemelerden derhal vazgeçilmesi gerekir.” dedi.

“HAKSIZ CEZALAR KESİLİYOR”

Elektrik kurumlarının sık sık vatandaşa kanıtsız, gerekçesiz bir şekilde kaçak elektrik cezası kesildiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Kaçak elektriğe yönelik caydırıcı cezalara bir itirazımızın olması, mümkün değil. Ancak, bazı vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmadığı halde, elektrik kurumları tarafından kanıtsız ve gerekçesiz kaçak elektrik cezaları ile karşı karşıya bırakılıyor. Bu cezalar karşısında vatandaşlar mahkemelere başvuruyor, kaçak kullanmadığının tespitini istiyor ve elektriğin kesilmemesi için tedbir kararı alıyor fakat kurumlar mahkemenin tedbir kararına rağmen vatandaşlardan bu cezayı ödemesi için elektriğini kesmek ile tehdit ediyor. Karşısında güçlü bir kurum olduğu için çoğu zaman vatandaşlar bu haklı mücadelesinden vazgeçmek zorunda kalıyor.
Asıl sorun ise elektrik kurumlarının bu gücü nereden aldıkları ve bu kadar hukuksuzluğa rağmen neden hiçbir şekilde denetlenmediğidir. Biz DEVA Partisi olarak güçlülerin üstün olmadığı, güçsüzlerin güçlüler karşısında korunduğu ve haklıların hukukunun sağlandığı bir ülke için elimizden gelen herşeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.