DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

​Metruk bina tehlike saçıyor

​Metruk bina tehlike saçıyor
31.01.2019
618
A+
A-

​Batman’da, metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş eski bina madde kullanıcıların mekânı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce binanın yıkmasını istiyor.

Batman’ın birçok mahallesinde yıkılmaya yüz tutmuş ve sahipleri tarafından kullanılmayan eski mekânların esrar ve fuhuş sektöründe kullanıldığı iddia ediliyor.

Bahçelievler Mahallesinde “Hilalevler” diye adlandırılan, Kudret Cami yakınında yıkılmaya yüz tutmuş eski bina madde kullanıcıları ve fuhuş yuvası haline geldiği belirtiliyor.

Madde kullanıcıların mekânı haline gelen binanın yıkılmasını isteyen Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Fersende Aksoy, binaların tehlike saçtığını söyledi.

“Bir an önce binanın yıkılmasını istiyoruz”

Metruk binanın mahallenin göbeğinde olduğunu dile getiren Aksoy, “Bu bina mahalle ortasındadır. Burayı sürekli esrarcılar kullanıyor. Yıkılma tehlikesi de olduğundan bu güzergâhı kumlananların canları tehlikededir. Kolonları düşmek üzeredir. Bina çok tehlikelidir. Buradan yetkililere sesleniyorum; bir an önce binanın yıkılmasını istiyoruz. Sözde yıkılacaktı şimdiye kadar herhangi bir gelişme olmadı. Esrarcılar gece binayı kullanıyor, Allah göstermesi mahalleden birinin başına bir şey gelse kim bunun hesabını verecek.” dedi.

“Bu binayla başımız belaya girmiş”

Mahalle sakinlerinden Murat Özbek, “Belediyeye müracaat ettik belediye gelip yıkmadı. Bu binayla başımız belaya girmiş. Uyuşturucu, eroinci ve esrarcılar gelip buraya girip çıkıyor yani huzurumuz kalmadı. Taşınmak için başka yerde ev arıyoruz. Gece saat 1-2 oluyor silah sıkıyorlar. Çok şikâyetçiyiz ve çok rahatsız oluyoruz. Ailemizle beraber bir yerlere gidemiyoruz. Onun için belediye bir an evvel burayı yıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Huzur kalmamış artık yapılacak bir şey varsa yapsınlar”

Metruk bina yüzünden mahallelerinde huzurun kalmadığını dile getiren Naim Gökalp, “Burası yıkılacaksa yıkılsın. Mahalleli olarak kimsenin huzuru kalmadı. Uyuşturucu bağımlısından tut, hırsız, it ve kopuklar gece gündüz burada takılıyor. Hepimizin eşi çoluk çocuğu var. Huzur kalmadı artık yapılacak bir şey varsa yapsınlar.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.