DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“30 Bin İşçiyi Örgütleyeceğiz”

“30 Bin İşçiyi Örgütleyeceğiz”
26.07.2020
1.150
A+
A-

Batman’da temsilcilik açan DERİTESK Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, kentte bulunan 30 bin tekstil işçisini örgütlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk-İş’e bağlı Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTESK), Batman’da temsilcilik açtı. Sendikanın Örgütlenme uzmanları Hamit Yıldırım ve Veysel Arslan ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, bir kafede basın toplantısı düzenledi. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Şehmuz Kaygusuz da katıldığı toplantıda konuşan Yanılmaz, Batman’da yaklaşık 25 bin tekstil işçisinin çalıştığını, kayıt dışı çalıştırılanlar ile bu sayının 30 bini bulduğunu belirterek, işçilerin sendikasız olması nedeniyle yoğun bir sömürüye maruz kaldıklarını söyledi. Batman’da temsilcilik açtıklarını ve tekstil işçilerinin tamamını örgütlemeyi hedeflediklerini ifade eden Yanılmaz, “Amacımız işçilerin hak ettikleri kazançları almaları ve güvenceli bir çalışmaya sahip olmalarıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.