DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

400 Kişi Katılıyor

400 Kişi Katılıyor
12.02.2018
493
A+
A-

Batman’da 400 genç kız ve kadın, 27 farklı kursta faaliyetlerini sürdürerek, birçok meslek dalından faydalanıyor.

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Mobil Aile Destek Merkezi, kenar mahallelerdeki genç kız ve kadınlara yönelik kurs faaliyetlerini sürdürüyor.

Batman’ın sosyo-ekonomik açıdan en fakir bölgeleri olan Güneykent, Seyitler, Karşıyaka, Petrolkent, Hürriyet, Yeşiltepe, İluh mahallelerinde yaşayan genç kızlar ile kadınlar, yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal ve kültürel sorunlarını giderebilmek amacıyla Mobil Aile Destek Merkezinde birçok kurstan istifade ediyorlar.

Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu 27 farklı kursta eğitim gören 400 genç kız ve kadın, zamanlarının bir bölümünü buradaki kurslarda eğitim görerek geçiriyor.

Kadınların eğitim gördüğü 27 kurstan bazıları ise şunlar: Kur’an-ı Kerim, okuma-yazma, bilgisayar, satranç, takı tasarım, el sanatları, aşçı yardımcılığı, pasta yapımı, tiyatro-drama, kuaför, resim, çocuk evi, aile içi eğitim.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mobil Aile Destek Merkezi Koordinatörü Sevinç Demirhan, Mobil Aile Destek Merkezi olarak genç kız ve kadınlara yönelik; bilgisayar, Kur’an-ı Kerim, okuma-yazma, aşçılık, el sanatları, kuaför, spor, oyun evi gibi birçok kurslar verildiğini söyledi.

Kurslarda başarı gösterenlere sertifika verildiğini belirten Demirhan, “2016 Nisan ayından beri aktif olarak buradaki vatandaşlara hizmet vermekteyiz. Mobil Aile Destek Merkezinde şu an 27 kursumuz aktif olup, günün çeşitli saatlerinde bayanların geleceklerine göre ayarlanmıştır. Bugüne kadar başvuru sayımız, bin 993 kişi olmaktadır. 27 aktif kursumuza ise 398 genç kız ve kadınımız devam etmektedir. Burada amaç, genellikle sosyal ekonomik açıdan durumu kötü olan kenar mahallelerdeki dezavantajlı grubunda olan bayanlara yönelik çeşitli sosyal aktiviteler yaratmak, onlara bir nebze olsun katkı sağlamaktır.” dedi.

Bilgisayar kursuna gittiğini ve kurs sayesinde çok şey öğrendiğini aktaran kursiyer Rozerin Karadaban, burada aldığı eğitimle açıktan okul okumaya başladığını kaydetti.

Kursta yemek yapmayı öğrendiğini dile getiren Fatma Direk, “Bu kursta çok faydalı şeyler öğreniyoruz. Bilmediğimiz eksik taraflarımız vardı, eksikliklerimizi tamamlayarak düzgün bir şekilde yapmayı öğrendik. Pasta çeşitleri, yemek çeşitleri, farklı kültürlerden yalnız bize ait değil de dışarda gördüğümüz ama bilmediğimiz çoğu şeyi burada öğrenmeye başladık ve bunları yaptığımız için kendimizi daha iyi hissediyoruz.” diye konuştu.

El sanatları kursunda eğitim alan Büşra Çiftçi ise burada aldığı eğitimle meslek öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.