DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Artış Kaydedildi

Artış Kaydedildi
13.09.2018
286
A+
A-

​Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayında bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretiminin attığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

Kesilen tavuk sayısı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azaldı. Temmuz ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 10,4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22 arttı.

Tavuk eti üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 10,1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 arttı. Temmuz ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 18,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.