DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bankalara Çağrı

Bankalara Çağrı
21.04.2020
2.208
A+
A-

Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, tekstil sektörünün son dönem yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini ele aldı.

TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Covid-19 salgınıyla beraber tekstil sektörünün büyük sıkıntı içerisine girdiğine işaret etti.

Daha önce maske ve tulum üretmek için gerekli altyapıya sahip olduklarını belirten Öztürk, “Üye iş yerlerimiz günde 100 binlerce maske üretmektedir. Bu iş yerlerimiz temizliğe, hijyene ve personeller arasındaki sosyal mesafeye dikkat etmektedirler. Temizlik, hijyen ve sosyal mesafe konusunda firmaların hassas olması ve özen göstermesini özellikle istiyoruz.” dedi.

“DİKA özel sektörü neden yok sayıyor?”

Toplantıda özel sektörün son yıllarda gerekli desteği alamadığını vurgulayan Öztürk, “Özellikle ülkemizde bulunan tüm kalkınma ajansları özel sektörü desteklerken DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) Batman’da özel sektörü neredeyse yok saymaktadır. DİKA bütçesinin tamamı kamu kurumlarına ayrılmaktadır. Şehrimizin en büyük iş istihdamı sağlayan tekstilin daha çok gelişebilmesi için DİKA hibelerinden de faydalanması gerekir. Batman ekonomisine hiçbir katkısı olmayan DİKA’nın kamu ve özel sektörü ayrımı yapmadan istihdamı ve üretimi arttıracak işletmelere hibe desteği sunmasını bekliyoruz. Özel sektörün DİKA hibelerinden faydalandırılmaması yanlışından bir an önce vazgeçilmesini umuyor, bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bankalar faizsiz kredi desteği sunmalı”

Öztürk açıklamasının devamında, “Birçok işletme çek, senet, kredi, kira benzeri ödemelerini yapamamakta veya yapmakta zorlanmaktadır. Bu zorlu süreçte işletmelerin ayakta kalabilmesi bu işletmelere faizsiz kredi imkânının acilen sağlanması gerekmektedir. Çek, senet ve kredi ödemesi olup bu ödemeleri yapamayan şirketlerin borçlarının sicillerine işlenmemesi ve ertelenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bankaların kredi şartlarının çok zor olduğu ve bu şartların bu zor süreçte esnetilip kolaylaştırılması gerekmektedir. İşletmeler bu zorlu süreçte gerek DİKA, KOSGEB gibi devlet kurumları ve gerekse de bankalar nezdindi gerekli destekleri bulamazsa bu zorlu süreçte kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.” uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.