DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Atatürk Parkı Betonlaştırılacak

Batman Atatürk Parkı Betonlaştırılacak
08.02.2022
3.259
A+
A-

Batman Belediyesi tarafından Batman Atatürk Parkı’na yapılmak istenen yaşam kompleksi ile ilgili olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Batman İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ahmet Bülent Tekik’ten açıklama geldi.

Konuyu değerlendiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Batman İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ahmet Bülent Tekik, yeşil alanın yok edilmek istenmesine tepki gösterdi. Tekik, kayyım yönetimindeki belediyenin halktan ve kent bileşenlerinden kopuk bir şekilde projeler yürüttüğüne işaret ederek, “Tek elden projelerle kent estetiği ve peyzaj alanlarında çalışmalar yaptığını gözlemledik. Basına yansıyan son projelerden biri de Atatürk Parkı’nda yapılması planlanan yeni düzenlemedir. Bu projeye göre daha önce Atatürk Parkı’na dahil edileceği söylenen karakol yerleşkesi ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinin izdüşümü olan yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik kısım yeşil alana dahil edilmeyecektir. Altta kapalı otopark olarak düşünülen alanın yaklaşık 4 bin metrekarelik alanı işgal edeceği ve bu yeraltı otoparkı üzerine herhangi bir ağaç dikimi gerçekleşemeyeceği düşünüldüğünde, yapılmak istenen projenin sağlıklı sonuçlar doğurmayacağı açıktır. Atatürk Parkı’nın yeşil alana dayalı peyzajı sosyal etkileşimi güçlendirirken, anfi, kapalı otopark ve ofis gibi yapılaşmalarla bu dinamik zedelenecek. Halkın yeşil alana olan ihtiyacı engellenecektir. Mevcut lojmanların ve yapıların yıkılıp, parkın genişletilmesi daha doğru bir uygulama olacaktır. Bu alan kent halkı için çok önemli bir yer. Mevcut iktidarın bu park için planları bitmiyor. Daha önce bu alanda bulunan Yılmaz Güney Sineması’nın başına ne geldiğini biliyoruz. Burasıda yıkılarak sert alana dönüştürüldü. Burası kent halkı için nefes alma alanı. Çevresi binalar ile çevrili bir yer. İnsanlar yazın sıcağında parka gelip burada bulunan ağaçların gölgesinde serinliyor. Masraf boyutu da var. Kayyımın projesinin maddi götürüsü çok. Milyonlarca liralık bir paradan bahsediliyor. Ancak yeşil alana dönüştürülürse çok az bir masraf olur. Yerleşkede çok sayıda ağaçta bulunuyor. Proje ile birlikte bunlarda zarar görebilir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.