DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Batman Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak
24.02.2022
227
A+
A-

Batman üniversitesi, yeni bir uluslararası kongreye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

24-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi – ICEPHSS, çok yönlü katılım ilkesiyle sosyal bilimler alanında hazırlanmış bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde sunulacağı bir akademik ortam oluşturmayı amaçlıyor.

Bölgesel kalkınma ana teması üzerine yapılacak olan kongre ile bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yapan akademisyen, araştırmacı ve karar alıcılar bir araya getirilerek alanla ilgili bilgi ve deneyimler paylaşılacak. Kongre kapsamında bölgesel kalkınmanın ekonomik, idari, hukuki, şehirleşme, sağlık, eğitim, kültür, spor, sanayileşme, göç, tarih ve ticaret gibi farklı boyutları ele alınacak.

Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, uluslararası kongrelere ev sahipliği yaparak hem üniversiteyi hem de şehri tanıtmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen kongrede konu ile ilgilenen tüm akademisyen, araştırmacı ve konuya ilgi duyan tarafları katkı ve katılımlarıyla programda görmekten mutluluk duyacaklarını anlatan Rektör Demir, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında enerji alanında pilot seçilen bir üniversite olarak bu kongrenin ana teması bizim için çok önemli. Bu nedenle kongre kapsamında ele alınacak konuları ve sonuçlarını çok önemsiyoruz. Birbirinden kıymetli ve alanında uzman katılımcıları hem üniversitemizde hem de şehrimizde misafir ederek onların değerli bilgilerinden istifade edilecek olması da bizler için sevindiricidir. Batman Üniversitesi olarak yaptığımız ve planlanan çok sayıda uluslararası etkinlik var ve bunları başarılı bir şekilde yürütüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.