DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Berberlerden Şikayet!

Batman’da Berberlerden Şikayet!
02.02.2022
1.548
A+
A-

Pandemi ve döviz kurundaki artış birçok sektörde olduğu gibi berber ve kuaförleri de ekonomik olarak olumsuz yönde etkiledi. Tıraş ücretlerinde artışa giden sektör temsilcileri, artışın nedenini değerlendirdi.

Yaşadıkları sorunları anlatan Batman’daki berberler, ekonomik sıkıntılardan dolayı tıraşta fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Tıraş fiyatlarındaki artışın başta kira, elektrik ve kozmetik ürünlerinde yaşanan fahiş orandaki artışlardan kaynaklandığını vurgulayan berberler, fiyat artışlarından kendilerinin de muzdarip olduklarını söyledi.

Tıraş ücretlerinde artışa giden berberler maliyetlerden şikâyet ediyor
Pandemiden çok etkilendiklerini ve pandeminin etkisinin halen devam ettiğini ifade eden berberler, işlerinin neredeyse yüzde 50 düştüğünü, müşterilerinin eskisi gibi sık tıraşa gelmediğini kaydetti.

En büyük sıkıntılarının elektrik ve kira artışları olduğuna dikkat çeken berberler, yetkililerden diğer sektörlere verilen desteklerin berber ve kuaför sektörüne de verilmesini istedi.

“Tıraş 30 liradan 100 liraya kadar değişebiliyor”

Pandemi sonrasında birçok üründe yaşanan fiyat artışlarından dolayı tıraş fiyatlarının da arttığını aktaran kuaför işletmecisi Mehmet Yıldız, “Müşterilerimiz fiyat artışından muzdarip oldukları kadar berberlerde aldıkları malzemelerdeki artıştan muzdariptir. Bununla beraber kira fiyatları arttı. Kuaförlerin aldığı ürünlerin çoğu yurt dışı menşeli olduğu için tıraş fiyatını artırmak zorunda kaldık. Tıraş fiyatları ise semt, iş yerine ve tıraşta kullanılan malzemeye göre değişmektedir. Örnek olarak bir tıraş 30 liradan 100 liraya kadar değişebiliyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.