DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Büyük İnternet Mağduriyeti

Batman’da Büyük İnternet Mağduriyeti
08.02.2022
554
A+
A-

Batman merkezde çok sayıda mahallede bakır internet kablolarını kopararak çalan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, halkın mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

İnternet kablolarının çalınması sonucu yaklaşık bir aydır internete giremediklerini, mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri ile esnaflar, hırsızlık olayına tepki gösterdi.

Mahalleliler, internet olmadığı için öğrencilerinin sınava hazırlanamadıklarını, derslerden geri kaldıklarını belirtirken, esnaf ise iş yapamaz hale geldiklerini ifade ediyor.

Mahalleli ve esnaf, faturalarını ödediklerini ancak sorunu bildirmelerine rağmen arızanın yaklaşık bir aydır çözüme kavuşmadığını kaydetti.

Hırsızların bir an önce yakalanıp sorunlarının çözülmesini talep eden mahalle sakinleri ile esnaflar, yetkililerden yardım istedi.

Abdulvahap Yıldız

“Sorunun giderilmesini ve hırsızların yakalanmasını istiyoruz”

Tek isteklerinin internetin tekrar bağlanması olduğunu kaydeden Beşevler Mahallesi sakinlerinden Abdulvahap Yıldız, “Mahallemizin internet kablosunun bir kısmı hırsızlar tarafından çalındığı için bir haftadır kesik halde duruyor. İlgili kişileri aramamıza rağmen bu sorunumuz giderilmiyor. İnternet kabloları kesildiği için hem internetten faydalanamıyoruz hem de öğrencilerimiz dersleri takip edemiyorlar. Yetkililerden kesik olan internet kablolarımızın daha sağlam bir şekilde onarılıp faaliyete alınmasını ve kabloları çalan hırsızları yakalamalarını istiyoruz.” dedi.

Behice Göçmen

“Çocuklarımız internet olmadığı için ders çalışamıyorlar”

Yaklaşık bir aydır internet kablolarının kesik şekilde durduğunu ifade eden bir diğer mahalle sakini Behice Göçmen ise şunları söyledi:

“Bir aydır bizim mahallenin internet kablosu hırsızlar tarafından çalındığından beri internetsiziz. Günde 5-6 defa aramamıza rağmen mahallemize gelip sorunumuzu çözmüyorlar. Çocuklarımız internet olmadığı için ders çalışamıyorlar. İnternet faturamızı ödememize rağmen gelip arızayı gidermiyorlar. Yetkililerden isteğimiz buraya gelip sorunumuzu çözmeleridir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.