DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Covid Vakaları Ne Durumda?

Batman’da Covid Vakaları Ne Durumda?
12.01.2021
2.579
A+
A-

Yaz aylarında Covid-19 salgınında vaka patlamasının yaşandığı Batman, alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda Türkiye’nin en az vaka görülen illerinden biri haline geldi.

Pandemi salgını tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da etkisini sürdürüyor. Batman’da yaz aylarında çok yoğun olarak görülen, önemli can kayıplarına yol açan salgının yoğun tedbirler sonucunda kontrol altına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, illerindeki vaka sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Pamukçu, bu iyimser havanın devam edebilmesi için vatandaşları tedbirlere riayet etmeye çağırarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istedi.

Aşıların yapılmaya başlanmasıyla birlikte yaz aylarında yavaş yavaş normal yaşama dönmeyi umduklarını belirten Pamukçu, 2020 yılında Batman’da ciddi anlamda sağlık yatırımlarının da yapıldığını kaydetti.

“İlimiz Türkiye’nin en iyi illerden bir tanesidir”

Hastanelerdeki yatak doluluk oranının düşük olduğunu aktaran Pamukçu, şöyle devam etti:

“Pandemi, alınan tedbirler, yapılan denetimlerle ve sağlık çalışanlarının cansiperane çalışmasıyla çok iyi bir noktaya indi. Bu anlamda ilimiz Türkiye’nin en iyi illerden bir tanesidir. Hastanelerdeki yatak doluluk oranımız düşük durumda, yüzde 50’nin altında. Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 50 ila 60 arasında seyrediyor. Hastanelerimizde herhangi bir doluluğumuz yok, yoğun bakımlarımız da öyle. Hatta diğer illerden de yoğun bakım hastası ve servis hastası alabiliyoruz. Şu dönem Covid-19 hasta ve vaka sayısında çok iyi olduğumuz bir dönemdeyiz. Bu tedbirler sayesinde oldu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.