DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Dram: Boşanan Eşi Evini Geri Almak İstiyor

Batman’da Dram: Boşanan Eşi Evini Geri Almak İstiyor
06.02.2022
1.464
A+
A-

​Batman’da 25 yıl önce ağabeyinin desteğiyle aldığı evden bugünlerde mahkeme kararıyla çıkarılmak istendiğini belirten Zekiye Altunkaynak, yetkililere seslenerek sorununa bir çözüm bulunmasını istedi.

Batman Belde Mahallesi’nde bir binanın zemin katının 1+1 dairesinde kalan 5 nüfuslu Altunkaynak ailesi, bu kış günlerinde evden atılmakla karşı karşıya kaldı.

Eşinden yıllar önce boşanan Zekiye Altunkaynak, 25 yıl önce evi almada yardım eden ağabeyinin şimdilerde ise kendilerini evden çıkarmaya çalıştığını ileri sürdü.

Altunkaynak, “25 sene önce bu daire, inşaat haliyle ağabeyim tarafından bana alındı. O zaman ağabeyim buranın müteahhidiyle konuşarak durumumuz olmadığı için indirim yapmasını istedi. O zaman buraya 600 lira fiyat verilmişti. Ağabeyim bize alacağı için müteahhit de bize destek olmak için evi 250 liraya verdi. Burası inşaat olduğu için o zaman ağabeyim mutfak, tuvalet ve mutfağın duvarını yapıp boyattı bize verdi. Ve ağabeyim, ‘ev senindir’ dedi. Ben de ondan sonra eve doğalgaz çektim, yerleri parke yaptım ve birçok masraf yaptım.” dedi.

“Şu anda çok perişan ve mağdurum”

25 yıldır yaşadığı evden mahkeme yoluyla zorla çıkarılmak istendiklerini belirten Altunkaynak, “Ev ağabeyimin adına olduğu için aradan bir süre geçtikten sonra ağabeyim bana evden çıkmamı söyledi. Beni ve ailemi bu karda kışta evden çıkarmak istiyorlar. Ben evden çıkmayınca ağabeyim beni mahkemeye verdi ve hacizlerle beni evden çıkarmak istiyor. 25 senedir burada kalıyorum ve evimdir diye buraya birçok masraf yaptım. Bu evde oğlum, gelinim ve iki torunumla 5 nüfus yaşıyoruz. Oğlum da bir binada kapıcıdır. Eşimden yıllar önce boşandım. Şu anda çok perişan ve mağdurum. Doğru düzgün bir gelirim yok. Bu halimle ne yapacağımı bilemiyorum. Ağabeyim bana bunu yapıyorsa ben ne yapabilirim? Buradan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyorum Allah sızası için bu sorunuma çözüm bulmasını istiyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.