DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Gözlükçüler de Batıyor!

Batman’da Gözlükçüler de Batıyor!
30.03.2022
1.054
A+
A-

Döviz kurunda yaşanan yükselişlerden etkilenen sektörlerden biri de gözlük sektörü. Gözlük fiyatlarında son bir yılda yüzde 150 zam yapıldığını belirten sektör temsilcileri, zamların işyerini durma noktasına getirdiğini söyledi.

Gözlük fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı iş yapamaz hala geldiklerini belirten sektör temsilcileri, yaşanan artışlardan dolayı halkın, göz sağlığına iyi gelen orijinal gözlük yerine çakma ve göz sağlığını bozan sahte gözlüklere yöneldiğini söyledi.

Döviz, gümrük vergisi ve akaryakıt gibi gözlük fiyatlarındaki artış sebeplerini sıralayan sektör temsilcilerinin, yakındıkları bir konu da 20 senedidir SGK ödeneğinin artmaması.

Sektör temsilcileri, yaklaşık 20 yıldır devletin bir gözlük için verdiği SGK ödeneğinin değişmemesi hem satışlarını hem de halkın alım gücünü düşürdüğünü belirtti.

Yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için yetkililere seslenen gözlükçü esnafı, SGK ödeneğinin artırılması, gümrük vergilerinin düşürülmesi ve dövizde düşüş sağlanması çağrısında bulundu.

21 yıllık meslek hayatında gözlük fiyatların ilk kez bu kadar arttığını ifade eden gözlük satış mağazası işletmecisi Murat Taşkesen, yaşanan fahiş artışlardan dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi.

Taşkesen, “21 yıldır gözlük sektöründeyim şu ana kadar ilk defa bu sene fiyatların yüzde 100’ün üstünde yaşanan artışlarla karşılaştık. Tüketicilerin alım gücü ilk defa bu kadar düştüğü ve zorlandığı bir yılla karşı karşıyayız. Özellikle fiyat artışlarından dolayı müşteriler tamamen orijinal gözlük yerine çakma ve sahte gözlüğe yönelmeye başladı. Bu da göz sağlığını tamamen bozmaktadır. Sahte gözlükler gözü zararlı ışınlardan korumadığı gibi zarar vermektedir. Yaşanan fiyat artışlarına karşı elimizden gelen fiyat kolaylığını müşterilerimize yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.