DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da ilk defa ekildi

Batman’da ilk defa ekildi
18.05.2020
103.504
A+
A-

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü̈ Mehmet Demir, “Susamın adaptasyonu ve verimi iyi olması durumunda ilimizde alternatif ürün olarak birinci ürün olarak yetiştirilecek.” dedi.

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kutbeddin Tekin tarafından, Batman Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesinden alınan ‘Susam Mibzeri’ ile Batman Yaylıca köyünde ilk defa susam ekimi yapılan alanda denetim gerçekleştirildi.

Batman’da ilk defa susam ekimini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir, ilde susam yetiştiriciliğinin geliştirilmesi konusunda bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Demir, “Susamın ilimizde adaptasyonu ve verimi iyi olması durumunda ilimizde alternatif ürün olarak hem birinci hem de ikinci ürün olarak yetiştirilecek. Susam ihtiyacı olan üretim yerleri de ham maddeyi daha az maliyet ile karşılayacaktır. Ülkemiz susam ihtiyacının yüzde 80-90 civarında ithalat yolu ile karşılamakta olup Batman ilimizin bu ihtiyaca cevap vermesi bizi heyecanlandırmaktadır.” dedi.

Konuşmasının devamında Demir, “Şanlıurfa ilimizde bulunan GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü̈ ile bu konuda sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda susam yetiştiriciliğinin geliştirilmesi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin’e şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.