DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Onlar da Geçim Derdine Düştü

Batman’da Onlar da Geçim Derdine Düştü
11.02.2022
34.185
A+
A-

Batman’da şarjlı araçlarıyla yıllardır şehir içi nakliyecilik yaparak ailelerini geçindiren vatandaşlar ekonomik sıkıntılar ve aşırı zamlardan ötürü artık müşteri bulamadıklarını, iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Yükselen fiyatlar, zamlar, alım gücünün düşmesi her kesimi etkilemeye başladı. Büyük esnaf da, küçük esnaf da iş yapamamaktan şikâyetçi… Yıllardır şarjlı araçlarıyla şehir içi nakliyecilik yapan esnaf da işler durgun olduğu için geçinememekten yakınıyor.

“Çoğu zaman iş yapamadan eve gidiyoruz”

Batman Bankalar Caddesi’nde şarjlı aracıyla şehir içi nakliye yapanlardan Alaattin Erbaş, 20 yıldır bu işi yaptığını belirtti.

Yaklaşık 4 yıldır şarjlı aracını aldığını belirten Erbaş, “Motorumla buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe ve diğer küçük parçaları taşıyoruz. Yükselen fiyatlar nedeniyle eskisi gibi kimse alışveriş yapmadığı için işlerimiz çok düştü. Aracı olanlar da kendi araçlarıyla eşyalarını taşıyor. Esnaf iş yapamayınca biz de iş yapamıyoruz. Son zamanlarda çoğu zaman iş yapamadan eve gidiyoruz.” diye konuştu.

“Fiyat artışı bizim de işimizi durdurdu”

Fehmi isimli nakliyeci ise şunları söyledi: “65 yaşındayım 8 çocuğum var. Yıllardır nakliye işini yapıyorum. Motorumla yastık, yorgan, boya gibi çok büyük olmayan küçük parçaları taşıyoruz. Genelde şehir içi bütün mahallere taşımacılık yapıyoruz. Motorum şarjlı olduğu için şehir dışına nakliye yapmıyorum. Şehir içinde fiyatlar mesafeye göre 10 ile 30 lira arasında değişiyor. Sabah erken gelip akşam azanına kadar buradayız. Eskiden işlerimiz iyiydi ama şu anda yok. Bazen de hiç iş yapmadan eve gidiyoruz. Bunun sebebi ise ürünlerdeki fiyat artışıdır. Ürün satılmayınca bizde iş yapamıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.