DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Sağlık Çalıştayı

Batman’da Sağlık Çalıştayı
04.03.2020
351
A+
A-

Türkiye Kalp Vakfı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Batman kamu ve özel hastanelerinde görev yapan tüm doktor ve yardımcı sağlık çalışanlarına yönelik düzenlen eğitim İl Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

İki oturum şeklinde verilen eğitimde Prof. Dr. Türkan Ertuğrul, ‘Çocuklarda Ani Ölüm’, Prof. Dr. Nizamettin Toprak ise ‘Göğüs Ağrıları’ ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ertuğrul, “Ani bebek ölümlerinde düşük sosyoekonomik düzeyi, erken doğum, düşük doğum tartısı, annede sigara kullanımı gibi sebepler etki etmektedir. Ani bebek ölümlerini önlemek için ebeveynin, bebeğin uykuda başını örtmemesi, sırt üstü yatırması, çarşaf kıvrımlarının sıkı olması, bebeklerin yatağına oyuncak konulmaması, bebeğin mutlaka karyolanın alt ucuna yatırılması gibi durumlara dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

Göğüs ağrılarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Nizamettin Toprak ise ağrının şekli, lokalizasyon ve yayılımı, süresi, göğüs ağrılarını artıran ve azaltan faktörler, risk faktörleri ve eşlik eden fiziki muayene bulguları ile ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.