DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Vatandaşlar Tepki! GERİ ALIN!

Batman’da Vatandaşlar Tepki! GERİ ALIN!
01.02.2022
592
A+
A-

Elektrik faturalarındaki yüksek ücrete tepkiler sürüyor. Elektrik fiyatlarında yüzde 130’u aşan zam büyük mağduriyet oluşturuyor. Elektrik faturalarındaki artışa tepki gösteren halk, yetkilileri elektriğe yapılan zamları geri çekmeye çağırdı.

Son aylarda yaşadıkları ekonomik sıkıntının yanında şimdi de yüksek elektrik faturalarıyla boğuştuklarını belirten Batmanlılar, faturaların bellerini büktüğünü söyledi.

Faturalarını ödeyemez hale geldiklerini, geçim sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Batman halkı, yetkililere çağrıda bulunarak elektriğe yapılan zamların en kısa sürede geri çekilmesi gerektiğini kaydetti.

“Zamları iptal etsinler”

Elektriğe gelen zamlar karşısında insanların ciddi manada mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Yahya Ekin, “İki ay öncesine kadar elektrik faturam 120 lira civarında geliyordu. Bu ay ise elektrik faturam 460 lira geldi. Yapılan zamla yüzde 150’nin üzerinde bir artış var. Günlük 100 lira yevmiyeyle inşaatlarda çalışan arkadaşımın bu ay faturası bin 300 lira gelmiş. Şimdi bu arkadaşım bu faturayı nasıl karşılayacak? Yetkililerden elektrik zamlarını iptal etmelerini istiyoruz.” dedi.

“Elektrik zammı bütçemizi zorluyor”

Geçen ay aynı elektriği tüketmesine rağmen bu ay faturasının yüzde 50 fazla geldiğini dile getiren Murat Özalp ise şunları söyledi:

“Elektrik faturamda son döneme göre yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu gördüm. Çünkü daha önceki faturam 200 liraydı, bu ay ise aynı kilovat kullanmama rağmen 300 lira civarında geldi. Elektrik fiyatlarında yapılan zamlar bütçemizi çok sıkıyor. Evde tasarruf tedbirleri aldık ve artık her şeyi rahat bir şekilde kullanamıyoruz ama buna rağmen faturam yine de yüksek geliyor. Yapılan zamların düşürülmesini istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.