DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’dan Sevindiren Haber!

Batman’dan Sevindiren Haber!
02.02.2022
661
A+
A-

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, son haftalarda Türkiye’yi etkisi altına alan yağışların toprağa, zirai ürünlerine ve su rezervlerindeki faydalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelindeki yağmur ve kar yağışlarının kuraklık tehlikesini ortadan kaldırdığını vurgulayan Doğan, şu anda tarımsal kuraklık anlamında hiçbir tehlikenin kalmadığına dikkat çekti.

Çiftçilerin yağışlarla birlikte yüzünün güldüğüne işaret eden Doğan, önümüzdeki aylarda birkaç yağışın daha yağması halinde çiftçilerin yüzünün daha çok güleceğini, ülke olarak bereketli bir yıl geçireceklerini ifade etti.

Şu anda çiftçilerin en büyük sorunlarının girdi maliyetleri olduğunu, bu durumun çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Doğan, yetkililerin çiftçileri gübre ve akaryakıt konusunda ciddi anlamda desteklemesi gerektiğini söyledi.

“Beklediğimiz yağışlar geldi”

Yağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doğan, “Son 2 yıldır çiftçilerimizin beklediği yağışlar geldi. Özellikle kar yağışları çok istediğimiz, beklediğimiz bir yağış şekliydi. Son yıllardaki yağışların az olması ve yeraltı su kaynaklarının giderek azalması ve tükenme noktasına gelmesi bizleri çok olumsuz yönde etkilemişti. Özellikle yüksek boylu bitkilerin, meyve ağaçlarının köklerinin daha çok derine inmesi nedeniyle yağışlara çok ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.