DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bu Kadar da Olmaz!

Bu Kadar da Olmaz!
27.07.2018
429
A+
A-

Batman’da hırsızlar gece saatlerinde camilere girerek şadırvan ile tuvaletlerdeki muslukları çaldı.

Batman merkezde bulunan Hayriye, Ashab-ı Kehf ve Hacı Talat Camilerine gece saatlerinde giren hırsız veya hırsızlar camilerin su sayacı başta olmak üzere şadırvan ile tuvaletlerdeki muslukları çaldı.

Batman’da artan hırsızlık vakalarına yenileri eklendi. 19 Mayıs Mahallesinde bulunana 3 caminin musluklarını çalan hırsızlar, cemaatin abdest almasını zorlaştırdı. Hayriye, Ashab-ı Kehf ve Hacı Talat Camilerinin musluklarını çalan hırsızların çete olduğu düşünülüyor.

Batman genelinde birçok camiye defalarca hırsızlık yapıldığını belirten cami cemaati, yaşanan duruma tepki göstererek hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Yaşanan hırsızlık olayına tepki gösteren Hacı Talat Cami İmam Hatibi Mehmet Önce, “Geçtiğimiz gün sabah namazından sonra camimizin abdesthanesinde bulunan birçok musluk hırsızlar tarafından çalındı. Bölgemizde bulunan diğer camilerden de haber aldık onlarında muslukları çalınmış ve onlarda bizim gibi mağduriyet yaşamışlar. Özellikle muslukların çalınması bir garip ama bu muslukları biriktirip sattıklarını düşünüyoruz. Bunların bir çete olduğunu düşünüyoruz ve en kısa zamanda yakalanmalarını istiyoruz.” dedi.

Cami cemaatinden Alaattin Mikyas ise “Öğle ezanından sonra camiye geldiğimizde musluklarının olmadığını fark ettik. Sadece 2-3 tane musluk yerinden çıkaramadıkları için kalmış diğerlerini çalmışlar. Cami cemaati abdest için kuyruğa girdi ve bizim gibi yaşlı kişiler uzun süre ayakta beklemek zorunda kaldı. Mahallemizde birkaç camide daha bu olay yaşanmış yetkililerden ricamız bu hırsızları biran önce yakalayıp cezalandırmalarıdır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.