DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’ın Yeni Belediye Başkanı İlk İcraatını Açıkladı

Batman’ın Yeni Belediye Başkanı İlk İcraatını Açıkladı
03.04.2019
21.188
A+
A-

HDP’nin Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, mazabatalarını almalarıyla birlikte ilk işlerinin belediyenin borçlarını halkla paylaşmak ve yapılan yolsuzlukları ortaya çıkarmak olacağını söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Batman Belediyesi’ni yüzde 66.03 oy oranı ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazandı. Kullanılan oylar sonucunda belediyenin seçilmiş yeni eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir oldu. 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yüzde 55.89 oy alarak kazandığı belediyeye 11 Eylül 2016 tarihinde kayyum atanmıştı.

Belediyenin yaklaşık 2,5 yıl kayyum yönetiminde kalmasının ardından gidilen seçimlerde, 2014 yerel seçimlerine oranla HDP’nin oylarını 11 puan arttırdığı Batman, partinin il bazında oylarını en çok arttırdığı kent oldu.

HDP’li eşbaşkanlar, mazbatalarını almaları sonrasında ilk iş olarak belediyenin altına sokulduğu borçları ve yapılan yolsuzlukları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Eşbaşkanlar, sonrasında ise kent halkına bulundukları vaatleri yerine getirmeye koyulacaklarını belirtti.

MA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.