DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batmanlı Çiftçilerden Acil Çağrı

Batmanlı Çiftçilerden Acil Çağrı
23.04.2022
50.338
A+
A-

Batman’da, geçtiğimiz yıl sulama kanalından faydalanamayan ve kuraklık nedeniyle 50 bin dönüm tarım arazileri heba olan çiftçileri yine aynı korku sardı. Çiftçilerin yaklaşık 75 bin dönüm ekili alanlarının büyük bölümü kuraklık tehlikesi yaşıyor.

Batman merkez ve Beşiri ilçesine bağlı köylerde yaşayan çiftçiler, nisan ayında beklenilen yağışların yağmaması nedeniyle büyük bir endişe içerisine girdi. Tarım arazileri kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler, su verilmediği için sulama kanallarından da istifade edememenin mağduriyetini yaşıyor.

Çiftçilerin istifade etmesi için yapılan ve çok sayıda köyün arasından geçen Sol Sahil Sulama Kanalına su bırakılmaması nedeniyle tarlalarına su veremediklerini belirten çiftçiler, kuraklığın etkisiyle ekinlerinin susuzluktan yanmaya başladığını ifade etti.

Ekinleri kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler sulama kanalına “acilen” su verilmesini istiyor
Ekili arazilerinin her geçen gün kuraklık tehlikesinin arttığına işaret eden çiftçiler, yetkililerden bu yıl da emeklerinin heba olmaması için sulama kanalına bir an önce suyun verilmesini istediklerini kaydetti.

Ekinleri kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler sulama kanalına “acilen” su verilmesini istiyor
Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova (Barısıl) köyünde çiftçilik yapan Mehmet Emin Doğru, İLKHA muhabirine, Sol Sahil Sulama Kanalının yaklaşık 10 yıldır tamamlanmasına rağmen kanala henüz suyun verilmediğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.