DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batmanlılardan Zam Çağrısı!

Batmanlılardan Zam Çağrısı!
15.02.2022
532
A+
A-

Batmanlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirmesini olumlu ama yetersiz buldu.

Son aylarda başta temel gıda maddeleri olmak üzere elektrik, akaryakıt, doğal gazda yaşanan fahiş zamlar karşısında KDV’deki indirimin çok anlamsız olduğunu vurgulayan halk, zamların geri çekilmesini istedi.

Halkın alım gücünün çok düştüğünü, gıda alamaz hale geldiklerini ifade eden halk, gıda ürünleriyle birlikte elektrik, akaryakıt, doğal gazda da büyük indirimlerin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Hüseyin Epaydın

“Elektrik, akaryakıt ve doğal gazda da indirim yapılmalı”

Gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin iyi fakat yetersiz olduğunu kaydeden Hüseyin Epaydın, “Gıda ürünlerinde ez an yüzde 30 veya 40 indirim yapılması lazım. Bunu da hükümet yapması lazım. Son aylarda birçok ürüne neredeyse yüzde 200 zam geldi. Bir teneke ayçiçek yağının fiyatı 400-500 lira arasındadır. Yapılan indirime 40-50 lira gibi bir indirim geliyor. Bu da çok yetersizdir. En az 100-150 lira inmesi gerekiyor. Özellikle elektrik, akaryakıt ve doğal gazda da indirim yapılması gerekir. Millet şu anda geçim derdinde. Durum düzelmezse millet için çok kötü olur. Hükümet gerekli indirimleri bir an önce ve zaman kaybetmeden yapması lazım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.