DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Belediyeden Dalgıç Kararı

Belediyeden Dalgıç Kararı
12.09.2019
711
A+
A-

Batman Belediyesi, ilimizde sık sık meydana gelen çayda mahsur kalma ve boğulma vakalarında acil müdahalede bulunabilecek su altı arama ekibinin olmaması nedeniyle meydana gelen sıkıntıyı aşmak için ekip kurdu.

Konuyu değerlendiren Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Su Altı 3 yıldız dalma eğitimini alan ve itfaiye bünyesinde bulunan dalgıç ekiplerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 52. maddesi gereği ve 21.10.2006 tarihli 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İtfaiye Yönetmeliğinin 6. maddesinin b fıkrasında; Her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, ilk yardım hizmetlerini yürütmek; arazide, su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak İtfaiyenin asli görevleri arasında olduğu belirtilmektedir. Bu doğrultuda İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde su altına dalış, arama ve kurtarma görevini ifa etmeleri için Su Altı Arama (Dalgıç) Ekibi kurulması önerisi Belediye meclisinde görüşülerek karara bağlandı.

Özellikle yaz aylarında Batman ve kırsalında sık sık boğulma vakalarının yaşanmasından dolayı su altı arma kurtarma ekibinin Batman için bir elzem olduğunu belirten Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, alınan meclis kararıyla dalgıç ekibinin artık belediye bünyesinde hizmet vermeye hazır olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.