DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biletler 2 Katına Çıktı!

Biletler 2 Katına Çıktı!
11.03.2022
1.420
A+
A-

Son bir yılda benzin ve motorine yüzde 300’ü aşan oranda zam yapılması şehirlerarası otobüs firmalarını kontak kapatma noktasına getirdi. Yolcu ücretini 400 lira yapmalarına rağmen zararına çalıştıklarını belirten firmalar hükümetten destek bekliyor.

Akaryakıt zamlarından en fazla etkilenenlerin başında taşımacılık yapan şirketler geliyor.

Akaryakıt zamları, Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da faaliyet gösteren şehirlerarası otobüs firmalarını iş yapamaz hale getirdi. İLKHA muhabirine konuşan sektör temsilcileri, yolcu ücretlerinin artırılıp akaryakıt desteğinin verilmesini istiyor.

Şehirlerarası otobüs firmaları akaryakıt zamları ve yolcu ücretleri hakkında ne düşünüyor?
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Batman Şube Başkanı ve firma yöneticisi Muhittin Altun, akaryakıt zamlarından dolayı sefer yapamaz duruma geldiklerini anlattı.

Çok büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını, gelirin giderlerini karşılayamadığı gibi her seferde de zarar ettiklerini vurgulayan Altun, zamlar nedeniyle önlerini göremediklerini kaydetti.

“Sağlıklı bir rayiç bedelini alamıyoruz”

Normal şartlarda Ulaştırma Müdürlüğünden 4 ayda bir rayiç bedeli aldıklarını hatırlatan Altun, “Daha önce akaryakıta bu denli bir zam yapılmadığı için aşağı yukarı fiyat veriyorduk ve sıkıntı da yaşamıyorduk. Ama son 5-6 ayda mazotun litresi 7-8 liradan 23 liranın üzerine çıktı. Bu şekilde sağlıklı bir rayiç bedelini Ulaştırma Müdürlüğünden de alamıyoruz. 4 ay önce belirlediğimiz yolcu bileti 200-250 civarıydı. Şu anda ise 400 liraya taşıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.