DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bu Kadarda Olmaz!

Bu Kadarda Olmaz!
09.02.2018
757
A+
A-

​Batman’da hırsızlar gece saatlerinde camiye girerek şadırvan ile tuvaletlerdeki muslukları çaldı.

Batman merkez Bayındır Mahallesi’nde bulunan Zeynel Abidin Camii’ne gece saatlerinde giren hırsız veya hırsızlar caminin su sayacı başta olmak üzere şadırvan ile tuvaletlerdeki muslukları çalarak camiye zarar verdiler.

Zeynel Abidin Camii’nde 6’ncı defadır hırsızlık yapıldığını belirten cami cemaati, yaşanan duruma tepki göstererek hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

hırsız1 - Bu Kadarda Olmaz!

Camiye yönelik yapılan hırsızlığı, hırsızlık olarak değil, sırf camiye zarar olsun diye yapıldığını değerlendirdiklerini belirten cami cemaatinden Zekeriya Çoban, “Hırsızlar daha öncede defalarca caminin hırsızlığını yapmışlar. Bu artık hırsızlık değil sırf camiye zarar olsun diye yapılıyor. 6 defadır camimizden hırsızlık yapıyorlar. Bunlar cami düşmanlığı yapıp zarar vermek istiyorlar. Her defasında birkaç musluk götürüyorlardı. Bu defa tüm musluklarımızı ve su sayacımızı götürdüler.” dedi.

Yapılan zararları cuma namazı vaktinden önce gidermek için sabah namazından tamiratı yaptığını söyleyen cami cemaatinden Metin Şimşek ise “Çalınan musluklar para getirmez bunun için maksatları hırsızlık olmadığını düşünüyoruz. Muslukların tümünü hurdacıya verseler ancak 10 lira yapar ya da yapmaz. Bunların hepsini sıfırdan aldığımız zaman 300 lira para yapıyor. Sayaç en az 40 lira muslukların tanesi ise 15-20 liradır. Bu cürmü işleyenlerin gayesi para değil, gayeleri camiye zarar vermektir.” ifadelerini kullandı.

“Hırsızlıkların önüne geçilmesi için yetkililerden caydırıcı cezaların verilmesini istiyoruz”

Yetkililerin caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini dile getiren cami cemaatinden Şükrü Turgut, “Yaşanan bu hırsızlıkların önüne geçilmesi için yetkililerden caydırıcı cezaların verilmesini istiyoruz. Altıncı defadır camimizde bu türden hırsızlık oluyor. Ne hırsız bulunuyor ne de zarar gideriliyor. Bu hırsızlık olayı sonrası hocamız karakola giderek mevzuyu anlatmış. Hocaya verilen cevap ‘bir kapıdan alıyoruz diğer kapıdan bırakılıyorlar’ denildi. Caydırıcı ceza olmayınca bir kapıdan girer diğer kapıdan çıkarlar.” şeklinde konuştu.

hırsız - Bu Kadarda Olmaz!

“Allah-u Teâlâ hırsızlık yapanları hidayete erdirmesini istiyoruz”

Allah’tan hırsızlık yapanlar için hidayet dileyen Turgut, “Camimizin bir kamera sistemine ihtiyacı var. Hayırseverlerden destek bekliyoruz. Camiler Rabbimizin evleri ve hepimizin evleridir. İbadet mekânlarımızı zalimler bozmak istiyor. Bu hırsızlık ve yanlışlıkların önüne elbirliğiyle geçmek istiyoruz. Allah-u Teâlâ’dan hırsızlık yapanları hidayete erdirmesini istiyoruz. Keşke camiye zarar vermeden önce yanıma gelip paraya ihtiyacı olduğunu söyleseydi. Vallahi ben kendim para verirdim. Rabbim hidayet etsin. Bize 350 liraya mal olan bu hırsızlıkta alınan musluklar hurdacıda bir sigara parası bile tutmaz. Çok ayıp bir şey Müslüman olarak gece gözüme uyku girmedi.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.