DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Buğday Problemi Yok”

“Buğday Problemi Yok”
28.02.2022
494
A+
A-

Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle buğday fiyatlarının yüzde 20 artacağı iddialarına ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 7-8 aya yetecek kadar buğday stoklarının mevcut olduğunu aktaran Ay, ülkenin bu konuda önlemini aldığını söyledi.

Halkın buğday noktasında hiçbir zaman tedirginlik yaşamamasını isteyen Ay, buğday noktasında şu an hiçbir problemin olmadığını anlattı.

Türkiye’nin çok fazla buğday ihraç ettiği için Ukrayna ve Rusya’dan buğday aldığını aktaran Ay, aksi halde bu iki ülkeden hiç buğday gelmese bile üretilen buğdayın Türkiye’ye yettiğini vurguladı.

Zahireci ve Hububatçılar Derneği Başkanı Ay: Türkiye’de buğday problemi yok
Halil Ay

“Yeteri kadar buğdayımız var”

Ay, “Ukrayna ve Rusya savaşından dolayı doğal olarak vatandaşlarımız biraz tedirginlik içerisindedir. Ülke olarak önlemimizi almışız. Şu an için limanlarda bekleyen buğdayımız var. Lisanslı depolarda yeteri kadar buğdayımız var. 7-8 aya yetecek kadar buğday stoku mevcuttur. Şu anda hâlâ un sanayicisine buğday dağıtımı mevcuttur.” dedi.

“Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar”

Ülkede buğday probleminin olmadığını ifade eden Ay, “Ülkedeki mevcut buğdayımız, buğday hasadının sonrasına kadar da yeterdir. Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar. Hükümet zaten dışardan aldığı buğdayı ucuz fiyata un sanayicisine tedarik ediyor. Şu an için hiçbir problemimiz yok. Umarım bu savaş biter ve vatandaşlarımız da kaygıdan kurtulur.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.