DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Camiler Doldu Taştı

Camiler Doldu Taştı
20.11.2018
283
A+
A-

​Batman’da halk, Mevlid Kandili dolayısıyla kentteki camilere akın ederek dualar etti, salavatlar getirdi.

Hazreti Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından Merkez Şevket Başak Camiinde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Korosunun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlit ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

cami1 300x200 - Camiler Doldu Taştı

Programın ardından Mevlid Kandili gecesinin ehemmiyetine binaen açıklamalarda bulunan Müftü Erhan, “Bugün malum olduğu üzere Mevlid-i Nebi Haftasına girmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşrif edişinin yıldönümünü. Bütün mümin ve Müslümanlar olarak bir kez daha hatırlıyoruz. Mevlid-i Nebi Haftasında her yıl olduğu gibi Resulullah’ın örnekliğini vatandaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Bugün de Şevket Başak Camimizde ve Batman’ımızın bütün camilerinde Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve sellem) getirmiş olduğu ilkeleri bir kez daha hatırladık. Mevlid-i Nebi’yi bir kez daha okuduk. Cemaatimizde oldukça yoğun bir şekilde ilgi gösterildi. Zira zamanlar içerisinde böyle önemli zaman dilimleri günler içinden de önemli gün ve anlar vardır. Bunları da vatandaşımıza aktarmak için bir vesile teşkil ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bir ülkenin geleceği geçleri iyi yetiştirmeye bağlıdır”

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasındaki temalarının “gençlik” üzerine olduğunu vurgulayan Erhan, “Hiç şüphesiz bir ülkenin, bir memleketin geleceği ve hedefleri geçleri iyi yetiştirmeye bağlıdır. O gençliği yetiştirirken örnekliğini Peygamberimiz Efendimizden alarak yetiştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız o farkındalığı oluşturmak üzere Mevlid-i Nebi Haftasını bir fırsat olarak değerlendiriyor. Bunun için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Toplumun bütün katmanları, bu işe kafa ve gönül yoran her insan gençliğe değer anlamında elini taşın altına koyarak gençlerimize ileri ufukları göstermeli ve onlara çalışma azmini aşılamak için gayret ve çaba sarf etmelidir.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.