DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çiftçiler hububatta verilen desteğin fıstık için de verilmesini istiyor

Çiftçiler hububatta verilen desteğin fıstık için de verilmesini istiyor
23.12.2020
444
A+
A-

Batman ‘fıstık kenti’ olma yolunda ilerlerken, çiftçiler yüksek gelir getirmesi nedeniyle tarlalarını fıstık ağaçlarına dönüştürdü. Son yıllarda yoğun ilgi gösterilen fıstık, çiftçilerin yeni gözdesi haline gelmiş durumda.

Mısır, arpa, buğday ve mercimek ekiminden yeteri kadar gelir elde edemediklerini belirten Batmanlı çiftçiler, yüksek gelir getirdiğini düşündükleri fıstık ekimine yöneldi.

Batman’ın Suçeken (Şıkefta) köyüne bağlı Demirbilek (Meymuniye) mezrasındaki çiftçiler, tarlalarını fıstık bahçesine dönüştürdü.

Her yıl buğday, mercimek ve fındığa verilen tarımsal desteğin fıstık için de verilmesini talep eden çiftçiler, yetkililerden bunun için destek istediler.

“Profesyonel destek alarak ağaçlarımızın ekimini yaptık”

Batman’da fıstık ekiminin giderek arttığına işaret eden çiftçi İdris Özdemir, “Suçeken (Şıkefta) köyüne bağlı Demirbilek (Meymuniye) mezrasındayız. Yaklaşık 300 dönüm tarlamızı şu anda sürüyoruz. Bu tarlamızda daha önce buğday tarımı yapıyorduk. Bölgemize fıstık tarımının gelmesiyle beraber fıstık fidanı dikimine başladık. Dönüm başına 24 fıstık fidanı, yani 6 metrede bir ağaçlarımızı ekebiliyoruz. Ziraat Odası ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen mühendisler gözetiminde profesyonel destek alarak ağaçlarımızın ekimini yaptık.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.