DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Demir Uyardı! Batman’da Kepenkler Kapanacak!

Demir Uyardı! Batman’da Kepenkler Kapanacak!
14.02.2022
37.625
A+
A-

Yüksek elektrik faturalarına tepki gösteren Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, “Bazı yerlerde insanlar mum yakıyor. Birçok yeri ziyaret ettim, ortam karanlık olmasına rağmen lambaların yakılmadığını gördüm” dedi.

Demir, elektrik faturalarındaki fahiş artışın başta vatandaşlar olmak üzere esnafı ve yatırımcıları ciddi manada mağdur ettiğini belirtti.

Kimi yerlerde insanların mum yaktığını, ortam karanlık olmasına rağmen iş yerlerinde lambaların yakılmadığına şahit olduğunu vurgulayan Demir, halkın elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiğini anlattı.

Elektrik faturalarının gerçek manada ödenebilir, makul seviyelere çekilmesi gerektiğini ifade eden Demir, aksi halde birçok iş yerinin kapanacağı, insanların işsiz kalacağı uyarısında bulundu.

“Sanayi ve tekstil sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandı”

Demir, “Elektrik zamları yüzde 125’lere kadar çıktı. Bu durum ciddi olarak yatırımcının ve özellikle de tekstilcinin faturalarını ödenemez hale getirdi. Elektrik fakirin, tüccarın, sanayicinin, herkesin kullandığı ve zorunlu olan bir tüketimdir. Yüksek elektrik faturaları nedeniyle sanayide ve tekstil sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandı.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.