DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dualarla İhya Edildi

Dualarla İhya Edildi
18.03.2022
210
A+
A-

​Batman’da Beraat Gecesi nedeniyle genç yaşlı herkes camilere akın ederek kandili dualarla ihya etti.

Beraat Gecesi’nin camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Batmanlılar, geceyi namaz ve dua ile ihya etti. Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15’inci gecesi Beraat Kandili, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Batman’da da camilerde düzenlenen programla idrak edildi.

Merkez Karşıyaka Mahallesi Yeni (Hacı Musa) Camii’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi.

Beraat Gecesi programında açıklamalarda bulunan Batman İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim, Beraat Gecesi’nin, üç ayların manevi ikliminin tam ortası olduğunu söyledi.

Pekim, “Efendimiz Sallahu Aleyhisselatu Vesselam böyle bir gecede kıldığı namazı uzatarak ya Aişe sen bu gecenin nasıl bir gece olduğu biliyor musun? Bu gece öyle bir gece ki Allah Teâlâ insana yakın gelir ve dünya semasına tecelli eder, rahmetiyle tecelli ederek der ki: ‘Ey kullarım yok mu benden af isteyen onları affedeyim, yok mu benden rızık isteyen rızık vereyim, yok mu benden şunu isteyen, yok mu benden bunu isteyen? diye seher vaktine kadar Cenâb-ı Hak kullarına özel olarak tecelli eder. Rabbim memleketimizi, İslam beldelerini musibetlerden ve belalardan koru, Müslümanların birlik ve beraberliklerini sağla, sevgi, muhabbet ve kardeş olmalarını sağla.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.