DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Esnaflar Tepkili

Esnaflar Tepkili
30.03.2018
1.177
A+
A-

Batman’da bulundukları yolun kapatılmasından dolayı mağdur olduklarını belirten esnaf, belediyeden yolu trafiğe açmasını talep etti.

Batman’da 1’inci Cadde üzerinde ticaret yapan onlarca esnaf, yolun trafiğe kapatılmasından dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirterek. duruma tepki gösterdi. Gündüz vakti yolun trafiğe kapatıldığını ve bu yüzden mağdur olduklarını söyleyen esnaf, belediye yetkililerine seslenerek yolun trafiğe açılmasını istediler.

Daha önce trafiğe açık olan 1’inci Cadde, Batman Belediyesinin alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından trafiğe kapatıldı. Caddenin akşam 18.00 ila 20.00 saatleri arasında trafiğe açık bırakılması esnafı mağdur ediyor.

tepki1 - Esnaflar Tepkili

Ticaret olarak büyük sıkıntı içinde olduklarını aktaran esnaf, işyerlerinin bulunduğu caddenin trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi. Belediyenin caddeyi ya süresiz ya da gündüz vakti belirli saatlerde trafiğe açmasını isteyen esnaf, sorunları hal olmadığı takdirde imza toplayıp belediyeye vereceklerini söyledi.

Caddenin kapatılmaması gerektiğini ifade eden esnaflardan Şerafettin Ekinci, “1’inci Cadde esnafı olarak bu caddenin trafiğe kapatılmasından dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Zaman zaman yüklü eşyalarımız oluyor. Malzemelerimizi dükkânımızı getirirken belli saatler dışında getiremiyoruz. Bu da 18.00 ila 20.00 saatleri arasında olunca işimizi tamamıyla bozuyor. Özellikle yük taşıması olan esnaflar için söylüyorum. Biz mağduriyet yaşıyoruz. Caddenin tamamen trafiğe açılmasını yetkililerden istiyoruz. Zaten konulan dubalarla hiçbir araç sürekli burada duramayacaktır. Dolayısıyla caddenin tekrar trafiğe açılmasını istiyoruz. İmza toplayıp bunu gerekli yerlere de bildireceğiz. Yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz. Cihazlarımı rahat bir şekilde dükkânıma ulaştıramıyorum. 400-500 metre dükkânımdan uzakta aracımı park edip eşyamı bırakmak mecburiyetinde kalıyorum, bu da mağduriyet oluşturuyor. Şu an esnaf sıkıntı çekiyor.” dedi.

Caddenin trafiğe kapatılmasının ticaretlerini olumsuz yönde etkilediğini savunan esnaflardan Metin Direk, “Batman kurulduğu günden bu yana esnaflık yapıyoruz. Burada yapılan projeyi destekliyoruz fakat bu konuda çok mağduruz. Satışlarımız neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Tonajlık mal alıp indiriyorum, bu caddenin akşam saatlerinde açık tutulması hiçbir işimize yaramıyor. Ya gündüz tamamıyla açık tutulsun ya da gündüz belli saatlerde açık tutulsun. Bariyerler bırakılmış, zaten park yapılamayacak. Park yapılmadan caddenin açık hale getirilmesi talebinde bulunacağız. Bunun için imza toplayacağız. Esnafın mağduriyeti giderilsin. Zaten sırtımızda yeterince yük var, bu da bir yük olmasın.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.