DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek

Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek
04.09.2018
371
A+
A-

Merkez Bankası, enerji fiyatlarındaki artışın eylül ayında da devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

Ağustos enflasyonunda temel mal ve enerji fiyatlarının belirleyici olduğunu bildiren Merkez Bankası, enerji fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin eylül ayında da devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Merkez Bankası, enflasyondaki yükselişte temel mal ve enerji fiyatlarının belirleyici olduğuna dikkat çekti.

Gıda enflasyonunun da işlenmiş gıda grubundaki olumsuz seyre bağlı olarak bir miktar yükseldiğinin ifade edildiği açıklamada, ithal içeriği yüksek temel mallarda yüksek oranlı fiyat artışları izlendiği belirtilerek “Enerji fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin Eylül ayında da devam etmesi beklenmektedir. Bu dönemde hizmet sektöründe de genele yayılan fiyat artışları izlenmiştir. Üretici fiyatları maliyet baskılarının oldukça güçlendiğine işaret etmiştir. Bu görünüm altında çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi önemli ölçüde yükselmiştir.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.