DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Hasankeyf Mezopotamya’nın kalbidir”

“Hasankeyf Mezopotamya’nın kalbidir”
24.02.2022
162
A+
A-

Batman Valisi Hulusi Şahin, Hasankeyf’in tanıtımı için basılan “Arkeolojik Kazılar Işığında Hasankeyf” adlı kitabın tanıtım programında Hasankeyf’in Mezopotamya’nın kalbi olduğunu söyledi.

İl Kültür Müdürlüğü salonunda yapılan programda kitabın editörü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Boran, kitabın tanıtımını yaptı.

Burada konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Hasankeyf’ de 80’li yıllardan beri kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Tarihimizi anlamadan, kültürümüzü bilmeden geleceğe umutla bakamazsınız”

Çalışmaların turizm dünyası sanat tarihi açısından çok kıymetli olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

“Tarihimizi anlamadan, kültürümüzü bilmeden geleceğe umutla bakamazsınız. Biz geçmişimizi bilmezsek geleceğe güvenle bakamayız. Bizim tarihimiz burada ve ne kadar tarihimizle övünsek azdır. Biz sadece elimizde kılıç gözyaşıyla Anadolu’yu fethetmedik. İlimle, irfanla ve medeniyete bu toprakları fethettik. Bu topraklar da asla silinmeyecek mührümüzü bastık ve geleceği de bu medeniyet timsali ile bakıyoruz.”

“Hasankeyf Mezopotamya’nın kalbidir”

Şahin, “Hasankeyf de bu kültür mirasımızın önemli halkalarından biridir. Mezopotamya havzası ile beraber tanıtımına büyük önem verilmektedir. Hasankeyf Mezopotamya’nın kalbidir. Hasankeyf, Mezopotamya markasının da en önemli değerlerinden bir tanesidir. Bu eser her yönden istifade edebileceğimiz güzel bir iki ciltlik eserdir.” şeklinde konuştu.

Programa; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Boran, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreteri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.