DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İkinci El Araba Almak Hayal Oldu

İkinci El Araba Almak Hayal Oldu
04.04.2022
122.138
A+
A-

Batman Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, yaptığı açıklamada, sıfır araçlarda üretimin yüzde 15 düşürülmesinin, ikinci el araç fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirten Barış, bu nedenle halkın araç alamaz hale geldiğini vurguladı.

Piyasadaki belirsizlik yüzünden kimsenin iş yapamadığını, araç satışlarının durma noktasına geldiğini dile getiren Barış, araç piyasasının hareketlenmesi için ÖTV’nin düşürülüp yeteri kadar piyasaya sıfır araçların girmesi gerektiğini kaydetti.

Otomobil üretimindeki düşüş ikinci el araçların fiyatını yükseltti
Mehmet Can Barış

“İnsanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor”

Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, “Sıfır araçlarda üretimin yüzde 15 düşürülmesi ikinci el araç fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Ama şu anda insanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor. Sıfır araç üretimi ne kadar yüksek olursa hem biniciler için hem esnaf için hem de piyasa için o kadar iyi olur ve denge sağlanır.” dedi.

“Türkiye’nin araç piyasasında belirsizlik var”

Araç piyasasında bir belirsizliğin söz konusu olduğuna dikkat çeken Barış, “Şu anda Türkiye’nin araç piyasası belli değil. Bir gün düşüyor, diğer gün yükseliyor. Şu anda her şeyde büyük bir belirsizlik var. Bugün düşük fiyata olan dolar, diğer gün yükselebiliyor. Bir gün 2 lira yükselirken diğer gün 5 lira düşebiliyor. Bu belirsizlik yüzünden insanlar da ne yapacağını bilemiyor. Böyle olunca çiftçi ve inşaat sektörcüden tutun bütün sektörler perişan durumda.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.