DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kapanma öncesi yoğunluk yaşandı

Kapanma öncesi yoğunluk yaşandı
29.04.2021
399
A+
A-

Batman’da, 17 günlük tam kapanma öncesinde kuaför ve berberlerde yaşanan yoğunluk bayram arifesini andırıyor.

Bugün saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek olan 17 günlük tam kapanma kararının ardından kuaför ve berberlerde tıraş yoğunluğu yaşanıyor. Randevu sistemiyle çalışan kuaför ve berberler, hijyen kurallarına da özen gösteriyor.

Berber ve kuaförlerin kapanmaması gerektiğini belirten berber esnafı Mehmet Mim, “Kısıtlamadan dolayı halk kendini bir anda bayram arifesinde buldu. Gerçekten de yoğunluk yaşanıyor. Kapanma kararı kesinlikle insanlara faydadan çok zarar getirdi. Toplum çarşıda geziyor ve bu durumda Coronavirus olma ihtimali daha yüksektir. Bizde mağdur olduk. Bir iki ay öncesinden haber verilmesi gerekirdi. Hepimiz aniden bir bayram arifesine girdik. Bu yoğunluktan bizde mağdur olduk. Halkın temizliğiyle uğraşan esnaf kapanmamalıdır.” dedi.

“Uzun zamandır bu sıkıntıyı çekiyoruz”

Ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden bir diğer berber esnafı Emin Oğuz, “Daha önce bayrama bir iki gün kala yoğunluk yaşarken şu anda bu yoğunluğu yaşıyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. İşlerimiz eskiye göre düştü. Şu anda sıkıntı yaşıyoruz. Uzun zamandır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Mağduriyetimiz çoktur.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.